Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tortilja s posnim sirom, kajganom i šunkom

tortilja

Da vam malo pojasnim odnose među ljudima o kojima pišem zadnjih tjedana, a sve zahvaljujući njihovim kulinarskim kreacijama.

Dakle, Olja i Manakenka su obitelj. Olja je sitna i naizgled nejaka, Mana je snažna, kako stasom, tako i glasom i stavom. Olja je plava. Mana je crna. Mana je nešto starija. Kako to obično biva, stariji članovi obitelji su često uzor mlađima. Mlađi ih slušaju, slijede, uče od njih i pokušavaju doseći njihove rezultate. I u slučaju mojih dviju prijateljica, nije bilo iznimke. 

Namjerno sam posljednju rečenicu napisala u perfektu. 

Nije bilo iznimke. 

Do danas! 

Danas možemo čestitati Olji i zaželjeti joj puno novih ideja i vrhunskih kreacija. 

Naime, recept je u originalu Manakenkin, a Olja ga je preuzela i pokušala napraviti istu deliciju. No, ovoga puta, Olja je nadmašila i samu sebe i svoju učiteljicu! 

Oljine tortilje su brutalne!!

Evo recepta za 2 tortilje:

  • 1 jaje
  • 2 bjelanjka
  • 1 veća paprika
  • 1 glavica luka
  • 4 lista zelene salate
  • 100 g posnog sira
  • 50 g pureće deluxe šunke (može i tuna ili dimljeni losos)
  • 20 g sira gaude
  • 2 tortilje
  • sol, papar, češnjak, vlasac

Na tavici lagano popržiti luk i papriku, dok luk ne postane staklast. Dodati jaja, sol i papar i napraviti kajganu. 

Tortilju baciti na tavu, sa svake strane oko 30 sekundi. Potom tortilju namazati mješavinom posnog sira, vlasca i češnjaka. Zatim na tortilju slagati ovako: zelena salata, pureća šunka, sir pa kajgana. Potom tortilju zarolati i na krajevima, vrhove ugurati unutra, da se zatvori do kraja. I to je to. 

Ma kraju Olja je poslala i poruku: 

"Zahvaljujem se gospođi Manakenki bez koje ne bi bilo obog recepta uz poruku: UČENICA JE POSTALA UČITELJICA!

Objavljeno 20.09.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija