Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Tortelini s cherry rajčicama

tortelini

Prije nekoliko tjedana bila sam na vikendu u Istri. Na povratku smo, po preporuci, stali na kasni ručak u jednu konobu iznad Lovrana koja nas je oduševila hranom. Kad smo dobili preporuku za ovo mjesto dobili smo i napomenu: Obavezno jedite njihove domaće raviole. I eto, nas tri smo naručile, 4 različite vrste raviola i - uživale! 

A onda mi je naravno vec nakon nekoliko dana dosla zelja jesti raviole. Kako je Lovran u tom trenu bio malo predaleko da skoknem, odlučila sam napraviti neku jednostavnu verziju. Ovaj put su raviole zamijenili tortelini s mesom. 

  • 100 g tortelina s mesom
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica svježeg peršina
  • 2 žlice maslinivog ulja

Torteline sam skuhala, prema uputama na pakiranju. 

Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila na sitno nasjeckan češnjak. Kad se češnjak zacaklio, dodala sam na polovice i četvrtine nasjeckane cherry rajčice i smanjila vatru pa poklopila i ostavila da se dinstaju. Pri kraju sam dodala peršin, i umakom prelila torteline. 

Fino i brzo gotovo.

Za one koji žele znati više: 

Tortellini su okrugli komadići tijesta omotani oko nadjeva i savijeni u kružni oblik. Ravioli se razlikuju samo po obliku: oni su četvrtastog, pločastog oblika.

Objavljeno 07.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija