Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Torta s malinama i bademima (predrođendanska)

torta

Sutra mi je rođendan, a budući da su moji prijatelji moj rođendan usporedili sa slavonskim vjenčanjem, slavimo ga već danima. Jednako tako i darovi pristižu već danima. 

Danas je dostavom stigao buket od 39 ruža i torta. Krenula sam tortu jesti žlicom... mislim da vam to dovoljno govori koliko je dobra! 

Bolesno dobra!

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera od breze (može u prahu)
  • 100 g brašna (zobeno, slanutak. Svejedno)
  • 40 g kakaa u prahu

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 1 paketić vanilin – šećera
  • 4 žumanjka
  • 50 g šećera od breze (u prahu)
  • 20 ml ruma
  • 500 g jagoda, malina, kupina…
  • 60 g badema u listićima ili rezanog

Postupak:

  1. Jaja pjenasto istucite sa šećerom u glatku kremu. Pjenjačom umiješajte brašno i kakao u prahu koje ste prije zajedno prosijali u posebnu posudu.
    Tijesto ulijte u namašćeni i brašnom posuti kalup. Pecite u pećnici na 170 C oko 20 min. Ostavite da se ohladi.
  2. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom, vanilin – šećerom i rumom u glatku kremu. Pjenjačom razmiješajte mascarpone. Stalno miješajući u sir postupno dodajte smjesu od žumanjaka i šećera.
  3. Kremom ravnomjerno premažite biskvit, na vrh složite voće pa pospite bademom. Stavite u hladnjak.

Uživajte!

Objavljeno 29.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija