Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Topla salata od oslića s prokulicom i sirem

salata sir oslic

Kada ste na dijeti, imate osjećaj da svi oko vas jedu. Kada ne gledate ljude oko sebe, imate osjećaj da svi postaju fotke hrane, na sve društvene mreže. Tako je bilo i tijekom moje posljednje dijete koja je trajala 55 dana, od kraja 11. mjeseca do sredine siječnja. 

U jednom trenutku u tom periodu prijateljica Maja je bila par dana u Parizu i što drugo će postati iz Pariza od hrane ako ne fine francuske sireve. Odmah sam joj komentirala objavu s vrlo jasnim: "Donesi mi to sve sa slike! SVEEE!"

Maja je poznata po tome da me voli toviti (iznenadne dostave meni najdražih sladoleda i slično), pa je vrlo ozbiljno shvatila moju poruku i iz Francuske se u Domovinu vratila sa sirevima. 

Sireve sam spremila na sigurno mjesto u hladnjak - tako da ih ne vidim svaki put kad otvorim hladnjak i ne dođem u napast da ih pojedem kad ne smijem. No, dijeta se završila i došlo je vrijeme da navalim. 

Prvi na red je došao ovaj ružičasti sa slike. Radi se o Tomme du Berry kravljem siru koji je pripremljen s crvenim pestom, rajčicom i malo češnjaka, što mu daje fanastičnu aromu i ovu prekrasnu boju. Ovaj sir potječe iz središnjeg dijela Francuske i obiluje aromatičnošću, punoćom okusa i jedinstvenim after-tasteom (sirnim, da ne pomislite da je krivac češnjak). 

Uz sir sam (100 g) u zdjelicu dodala: 

  • 150 g kuhanog oslića
  • 40 g kikirikija
  • 40 g svježeg krastavca
  • 40 g prokulica
  • 1 žlicu bučinog ulja

Oslić sam skuhala u malo vode, pa procijedila i ostavila da se malo ohladi. Isto sam napravila i s prolulicama. Krastavac sam narezala na što tanje ploškice, a sir na kockice. Sve sam pomiješala u zdjelici i navalila jesti. Sir je mekan i mastan i daje ovom laganom obroku punoću i teksturu. 

Naravno, umjesto ovog sira u ovu večeru možete staviti bilo koji mekši, masni sir koji volite. 

Hvala Majo! 

sir

Objavljeno 07.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija