Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Topla heljdina kaša sa smrznutim bobičastim voćem

Dojadile mi zobene! Jako! Kad sam probala heljdine, znala sam da će uslijediti rastanak od zobenih. Heljdine pahuljice imaju ugodan sladak okus (poput oraščića) i bogate su hranjivim tvarima. Bogate su s vlaknima, bjelančevinama, niacinom, aminokiselinama i vitaminom D. Osim toga, sadrže mnogo kalija, fosfora, željeza i kalcija...

Nema razloga da ne uživam u njima. Osim toga, nakon što sam prije par dana u chia puding stavila smrznuto bobičasto voće, sad sam odlučila staviti ga u nešto toplo, da se temperature malo poigraju, pa da vidimo što će ispasti. 

Sastojci: 

  • 100 g heljdinih pahuljica
  • 150 ml vode
  • 100 ml bademovog mlijeka
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • šaka smrznutog bobičastog voća

U lončić sam stavila vodu i mlijeko i počela grijati. Dodala sam heljdine pahuljice i miješala da se ne zalijepi za dno. Kad se počelo zgušnjavati, makla sam s ploče. Što duže držite na ploči, to će kaša biti gušća, pa sami procijenite kad vam je dosta. 

Smjesu sam sresula u zdjelicu, na vrh stavila smrznuto bobičasto voće. 

p.s. ako se pitate što su ova zrnca na slici - pčelinji pelud. Samo pola žličice. No, nisam ga stavljala u recept da vas ne zamaram njime. 

Objavljeno 08.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija