Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Tjestenina u brokuli i češnjaku

tjestenina

Tjestenina + brokula + češnjak = obrok gotov u 20-ak minuta koji vas opskrbljuje s puno energije, pa je izvrstan za prije neke tjelesne aktivnosti.

  • 1 glavica luka
  • 1,5 žlice na sitno nasjeckanog češnjaka
  • 3-4 cijela češnjaka
  • Malo soli
  • 3-4 šampinjona
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 ml mlijeka po izboru
  • 100 g tjestenine
  • 300 g brokule
  • Parmezan
  • Papar

U vodi skuhajte brokulu, ali nemojte dozvoliti da se prekuha.

U većoj posudi ili tavi zagrijte maslinovo ulje pa istresite na što sitnije nasjeckan luk, cijele češnjeve češnjaka, na sitno nasjeckan češnjak i dinstajte dok se sve ne zacakli. Pazite da ne zagori pa je dobro da ploča ne bude pretopla. Potom dodajte mlijeko, sol i tjesteninu pa pustite da zavrije pa ponovo smanjite toplinu i pustite da se kuha.

Kuhajte desetak minuta, odnosno koliko tjestenini treba da se skuha, povremeno miješajući kako biste spriječili lijepljenje. Pred kraj dodajte na ploškice nasjeckane gljive. Kad tjestenina bude kuhana, mlijeko bi trebalo potpuno ispariti, ostaviti samo kremicu po tjestenini.

Umješajte procijeđenu brokulu u tjesteninu i pospite parmezanom. Po želji na kraju dodajte malo papra.

Objavljeno 28.11.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija