Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tjestenina sa škampima i pestom

tjestenina sa škampima

Škampi? Yes, please.
Škampi, pesto i tjestenina? Odmah!

Od ideje do realizacije i uživanja: 30 minuta, maksimalno.

Sastojci (za 2 obroka):

  • 6 većih škampa, očišćena iz oklopa
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica zdrobljene chilli papričice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar, po želji
  • 200 g tjestenine, po želji

Za domaći pesto:

  • 30 g svježeg bosiljka
  • 15 g pinjola
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 1,5 češanj češnjaka
  • 30 g ribanog parmezana

U loncu zagrijte vodu u kojoj ćete kuhati tjesteninu. Dok se voda grije sve sastojke za pesto ubacite u blender ili posudu za štapni mikser i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pesto potom prebacite u posudu i ostavite sa strane.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

Dok se tjestenina kuha na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, sol, papar i mljevenu chilli papričicu. Kad se češnjak zacakli dodajte škampe i uz miješanje i okretanje, dinstajte oko 5 minuta.

Kad je tjestenina gotova, procijedite je pa dodajte u posudu u kojoj se dinstaju škampi i sve promiješajte.

Istresite tjesteninu na tanjur i pored nje stavite polovicu pesta.

Objavljeno 11.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija