Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tjestenina s mljevenim mesom i povrćem

tjestenina mljeveno

Tjestenina je mnogima jedna od najdražih namirnica, a obroci koji je sadrže - najfiniji i teško mogu zamisliti da se moraju odreći tjestenine. Naravno, ako vam nutritivni plan to omogućava, tjestenine se nije ni potrebno odreći, pa onda, svaki put kad je pripremate - učinite to što zanimljivije i maštovitije. I zaista, svaki put uživajte u ovom dragom obroku. Sastojci: 

  • 200 g mljevenog junećeg buta
  • 2-3 šampinjona
  • 1 mrkva
  • 100 g dobro topivog sira (npr gauda)
  • 100 g tjestenine po izboru 
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 glavice luka
  • začini: sol, papar, bosiljak

Postupak: 

Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite češnjak i na što sitnije nasjeckan luk da se lagano dinstaju, dok ne postanu prozirni. Potom dodajte meso i mrkvu narezanu na kolutove i promiješajte pa ostavite da se malo dinsta. Kad meso posvijetli i počne dobivati nježno smeđu boju, dodajte na sitno narezane gljive i prelijte pelatima, pa promiješajte i poklopite. Ostavite da se krčka par minuta. Pri kraju, dodajte začine po želji.  

Tjesteninu procijedite i stavite na tanjur, a preko nje prelijte umak. Po vrhu naribajte gaudu tako da se lijepo otopi na toplom umaku.

Objavljeno 28.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija