Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tjestenina s jednostavnim umakom od cvjetače

Prije par dana mi je nakon 100 godina došla želja da pojedem malo tjestenine. Kad se već tako rijetko taj osjećaj dogodi, onda tu tjesteninu volim napraviti uz neki, svaki put drugačiji, umak. U bespućima interneta ovaj put sam naletjela na nešto što nazivaju "Alfredo" umak od cvjetače, pa sam mu dala šansu. Činjenica da ga dijelim s vama znači da je skroz dobar i da ga preporučujem.

Sastojci za Alfredo umak od cvjetače:

  • 1/2 glavice cvjetače
  • 1 žlica gheea ili kokosovog ulja
  • 1 češnja češnjaka
  • 1 manja glavica luka
  • 150 ml malomasnog mlijeka
  • 50 g ribanog parmezana
  • malo soli i papra
  • začinsko bilje po želji

U većoj posudi skuhajte cvjetaču koju ste narezali na cvjetove. Pustite da se kuha 6-8 minuta. Dok se cvjetača kuha, u manjoj posudi zagrijte ghee, dodajte na sitno narezan luk i češnjak i dinstajte dok sve ne omekša, na laganoj vatri.

Kad je cvjetača kuhana, ocijedite je i ostavite da se malo hladi. Potom je stavite u blender, dodajte mješavinu luka i češnjaka, mlijeko, parmezan i sol te blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prema željenoj gustoći, dodajte još mlijeka.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju pa kad je gotova je ocijedite i istresite na tanjur. Prelijte je umakom, dodajte začinsko bilje i uživajte.

Objavljeno 27.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija