Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tjestenina s gljivama i piletinom

tjestenina gljive

Jako mi se jede tjestenina, sočna, ukusna, bogata okusima i s kvalitetnim proteinima. Rijetko se to dogodi, ali kad je to slučaj, uživam u nekoj dobroj tjestenini. 

  • 150 g piletine
  • 100 g tjestenine
  • 3-4 šampinjona
  • 1/2 svježe paprike
  • 1/2 glavice luka
  • začini: kurkuma, papar, crvena paprika, sol
  • 1 žlica maslinovog ulja

Tjesteninu sam stavila kuhati, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje, pa na umjerenoj vatri stavila na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Da ne zagori, odmah sam ga podlila s malo vode. Kad je luk malo omekšao, ubacila sam na kockice narezanu piletinu, promiješala i ostavila da se sve skupa dinsta u luku.

Kad je bilo potrebno dodala sam još malo vode, jer mi je bitno da ništa ne zagori već da bude mekano. Nakon par minuta sam dodala na trakice narezanu papriku pa potom i na deblje komade nasjeckane šampinjone. U ovom trenu sam dodala i sve začine i promiješala smjesu. 

Kad je tjestenina bila gotova, procijedila sam je i dodala u umak, pa sve dobro promiješala, malo ostavila sa strane kad sam skinula s ploče, da se arome sljube pa potom istresla u tanjur.

Objavljeno 21.11.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija