Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tjestenina s domaćim umakom od rajčice

tjestenina

Kupovanje gotovog umaka od rajčice je jednostavno, no ako umak napravite sami, prvim zalogajem ćete skužiti razliku i ubuduće vam neće pasti ni na pamet jesti kupovne umake. 

Sastojci za 2 osobe su kako slijedi:

  • 500 g što zrelijih rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1/2 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 30 g poriluka
  • sol, papar, bosiljak, origano

Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. 

U posudi zagrijete ulje pa dodate na sitno nasjeckan luk i češnjak. Dinstajte dok se češnjak ne zacakli, a pazite da ne izgori. Rajčice ogulite, očistite od čoštica pa nasjeckajte na kockice i dodajte u tavu, gdje se luk pirja.

Na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta pa dodajte sve ostalle sastojke pa ostavite da se dinsta dok se potpuno ne pretvori u kašicu. Ako je potrebno tijekom kuhanja, dodajte vode, da se smjesa ne zalijepi za dno posude. 

Kad je tjestenina gotova, procijedite je stavite na tanjur pa prelijte umakom i navalite. 

Objavljeno 24.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija