Naletjela sam jučer na sniženje dimljenog lososa u jednom lancu supermarketa. Odmah sam kupila par paketa koji su nešto kasnije svoje mjesto dobili u ručku za prijatelje. Nisam imala puno vremena za pripremu složenijeg obroka pa je sve završilo kao tjestenina s lososom. No, nitko se nije bunio ;)
Sastojci:
- 100 g dimljenog lososa
- 150 g tjestenine
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 žlice kremastog posnog sira
- 1 žlica cijeđenog limunovog soka
- naribana korica jednog limuna
- 1 žličica svješeg peršina, sitno nasjeckanog
Tjesteninu sam stavila kuhati, prema uputama na pakiranju. Losos sam narezala na trakice. U manjoj posudi sam zagrijala maslinovo ulje, dodala češnjak pa kad se malo zacaklio dodala losos.
Nabrzinu sam ga samo zagrijala na ulju pa dodala posni sir i limunov sok. Sve sam promiješala, a nakon minutu dodala naribanu koricu limuna i peršin i skinula s ploče i ostavila da se ohladi malo, a arome da se sljube.
Tjesteninu sam procijedila pa stavila na tanjur i prelila umakom od lososa. I eto, za 10-ak minuta je sve bilo gotovo. Za isto toliko tanjuri su bili prazni, kao da lososa nikada nije ni bilo ;)
Objavljeno 19.06.2016.