Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tikvice punjene povrćem i kvinojom

punjene tikvice

Iako naizgled komplicirano, ovo je jelo jako brzo gotovo, jednostavno za pripremu i - fino. I ne trebate milijun nepoznatih namirnica koje nemate pojma ni gdje biste kupili. 

Dakle: 

  • 2 tikvice
  • 1 paprika
  • 5-6 cherry rajčica
  • 1 patlidžan, manji
  • 1 mladi luk
  • 50 g ribanog parmezana
  • 80 g kvinoje
  • 1 žlica aceta balsamica
  • bosiljak

Tikvice prerežete po dužini pa ih žlicom izdubite tako da kora ostane debela oko 5mm. Pazite da ne probijete koru. Izvađeno meso narežete na kockice. Sve ostalo povrće također narežete na sitno. 

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a na protvan stavite izdubljene tikvice i pustite da se peku. Za to vrijeme, u dubljoj tavi na malo maslinovog ulja lagano prodinstajte povrće. Izvadite tikvice i napunite ih smjesom povrća. Po vrhu pospite parmezan. 

Kvinoju skuhajte kako piše na uputama na pakiranju, kad je kuhano dodajte joj povrće koje niste uspjeli napuniti u tikvice pa promiješajte. 

Kad su tikvice zapečene, na tanjur stavite kvinoju s povrćem pa preko toga stavite polovicu tikvice. Sve zajedno, treba vam pola sata, a imate lagan i fin ručak. 

Objavljeno 30.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija