Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Thai slatko-ljuta piletina u ananasu

piletina u ananasu

Veljaču sam gotovo cijelu provela na Tajlandu, a osim uživanja u krajolicima, prekrasnim plažama s bijelim pijeskom i nestvarno tirkiznom moru te druženja s nevjerojatno druželjubivim Tajlanđanima, uživala sam i u tajlandskim specijalitetima. 

Između ostaloga, tijekom boravka na Krabiju u jednom od tradicionalnih tajlandskih restorana, probala sam slatko-ljutu piletinu u ananasu. Već sam način serviranja u kojem obrok dobijete u polovini ananasa jasno vam ukazuje da se radi o egzotičnom jelu, a ako ste ljubitelj slatko-ljutih kombinacija (kojima obiluj kuhinja ove azijske zemlje) tada nema sumnje da ćete s prvim zalogajem biti zaljubljeni u ovo jelo. 

Upravo to se i meni dogodilo, pa sam po povratku u Zagreb odlučila potražiti recept i ovaj obrok spremiti i dragim ljudima u Zagrebu. Isprobajte i vi ovaj fini obrok i zaljubite se u okuse Azije. 

piletina u ananasu

Sastojci:

  • 280 g ananasa
  • 555 g pilećih prsa
  • 270 g crvene i zelene paprike
  • 30 g chili paprike
  • češnjak po želji
  • riža po želji
  • maslac po potrebi
  • kukuruzno brašno po potrebi
  • sol, curry, sezamovo ulje, crvena paprika, aceto balsamico, soja umak po želji

Pripremite 280 grama ananasa nasjeckanog na kockice. Darko je koristio svježi jer ima uređaj za čišćenje svježeg ananasa, a vi slobodno koristite i konzervirani.

Odvojite 120 grama ananasa i stavite ga u multipraktik ili običan blender. Uz ananas dodajte i vrh velike chili paprike (oko 5 grama), pola žličice naribanog đumbira, pola žličice aceta balsamica, dvije žličice soli, 1 žličicu crvene paprike, dvije žličice šećera i 2 dcl vode.

Izmiksajte sve sastojke u salsu i odložite sa strane neka stoji dok pripremate ostale sastojke.

Piletinu nasjeckajte na komade veličine ananasa i začinite je s velikom žlicom soja umaka, a zatim dodajte 2 žlice kukuruznog brašna i dobro sve promiješajte kako bi svaki dio piletine bio obložen brašnom. I piletinu kada je spremna odložite sa strane dok ne dođe na nju red.

Chili papriku te crvenu i zelenu papriku nasjeckajte na sitne kockice. Zdrobite ili sitno nasjeckajte i 2 režnja češnjaka. Zagrijte žlicu sezamovog ulja u woku i na nju dodajte usitnjeni češnjak i pola žličice naribanog đumbira. Pržite kratko, oko pola minuta, a zatim dodajte paprike i chili papriku.

Njih pržite dodatnih nekoliko minuta dok ne omekšaju nakon čega dodajte ananas i s njim završite prženje.

Kada ananas bude lagano zapečen dodajte salsu koju ste prvo pripremili i pustite je da zakuha nakon čega sve prebacite u zdjelu sa strane i oslobodite wok za piletinu.

Istovremeno stavite kuhati u dvije šalice vode jednu šalicu obične bijele riže uz dodatak 2 žličice soli i 1 žličice curryja. Riža će biti kuhana kada sva voda nestane u zdjeli. Tada dodajte 50 grama maslaca u nju i dobro je promiješajte prije serviranja.

Na žlici sezamovog ulja prepržite piletinu u woku dok ne postane smećkasta i zapečena izvana. Zatim vratite sve povrće s umakom i dodatno kuhajte oko 10 minuta dok se umak malo ne zgusne.

Jelo je odlično i toplo i hladno, ali preporučujem da ga ipak servirate odmah. Ako vam ostane kora ananasa slobodno je iskoristite kao atraktivnu posudu za serviranje thai piletine s curry rižom.

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 16.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija