Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Svinjica s pireom od batata i brokulom

Ponekad jedem svinjetinu. Istina, vrlo rijetko, ali jedanput mjesečno si kupim neki manje masni komadić i spečem nabrzinu. Batat, o batat, ljubljeni batat... volim! Brokula, klasika, dosadi s vremena na vrijeme, pa je se otarasim i zamijenim salatom ili nekim drugim povrćem, pa je se zaželim. Skužila sam da brokulu zapravo volim kad je gotovo još sirova, dok mi malo jače kuhana dosadi već nakon 2-3 dana. 

Dakle, ručak jedan, jako brzo gotov:

  • 2 komada svinjetine bez kosti 
  • 100 g brokule
  • 100 g batata
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1/2 cijeđenog limuna
  • začini, po želji

Batat sam ogulila, narezala na kockice i stavila da se kuha. On je gotov nakon manje od 10 minuta, kad sam ga ocijedila i ostavila da se hladi. U istoj vodi sam skuhala brokulu, ali samo 4-5 minuta. Na tavi sam zagrijala malo kokosovog ulja i nabrzinu, sa svake strane prepekla svinjetinu. Svaku stranu oko 2 minute, da se ne isuši previše. U batat sam stavila preostalo kokosovo ulje i vilicom batat usitnila do pirea pa sam sve prebacila na tanjur. Dodala sam začine i sve prelila limunovim sokom. 

Objavljeno 09.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija