Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Što od hrane ponijeti na plažu?

Za 3 dana idem na godišnji. Napokon. Kao i prošle godine, i ove idem na Vis (koji jednostavno obožavam), ali prošlogodišnjih 7 dana sam ove godine odlučila produljiti na 11. Godišnji u mom slučaju znači opuštanje od svega: posla, treninga i točno određenog rasporeda obroka. Što se tiče odabira namirnica, i tu sam malo opuštenija pa si dozvolim neke sitnice koje u ostatku godine ipak ne običavam jesti (poput najboljih krafni na svijetu koje pojedem prije trajekta u Splitu).

Na trajektu me obično zašoraju prvo glukoza, pa onda inzulin pa se onesvijestim ;) 

trajekt spavanje

No, unatoč tom prehrambenom opuštanju, mnogo toga i dalje ostaje isplanirano. Primjerice, za doručak se i dalje jedu jaja. Dakle, jaja treba kupiti dan ranije. Preko dana se pije velika količina tekućine (u mom slučaju to je ili voda ili Bolero sokići koji nemaju šećera). Kod planiranja odlaska na plažu, osim samog odabira plaže (a na Visu svaki dan želim biti na drugoj plaži), planira se i obrok koji će se na plaži jesti.

S obzirom da ja na plaži jedem kao da sam pobjegla od gladi, nosim sa sobom jedan glavni obrok i puno orašastih plodova koji onda budu još 2 obroka. Kod orašastih uvijek kupujem neslane, da se ne zabunite pa kupite npr. slani kikiriki pa umirete od žeđi još i od toga, povrh vrućine. Dakle, neslani kikiriki, bademi, lješnjaci... bilo koji orašasti plod. Mjera je uvijek 1 šaka i grickajte.

Osim orašastih plodova, na plažu nosim i jedan "glavni obrok", a to je - najveći posao oko planiranja. Super je ako imate neki prijenosni hladnjak ili barem ruksak koji drži hladnoću tih par sati koliko ćete biti na plaži. Evo nekih obroka koje ja volim ponijeti sa sobom, pa birajte svaki dan nešto drugo, da vam ne dosadi.

  1. Tortilje

tortilja

Tortilje su mi uvijek nekako draže od klasičnih sendviča. Usput, lakše ih je jesti a i ako ste ih dobro umotali, nema straha da će vam sve poispadati, što se sa sendvičima često događa.

U tortilju možete staviti svašta, pa evo nekoliko primjera nadjeva za tortilju:

  • pureća šunka, sir, rajčica, zelena salata
  • kukuruz, grah, paprika, sir, tuna, zelena salata
  • pečena piletina, kiseli krastavci, salata
  • pečena puretina, svježi krastavac, cherry rajčice, feta sir, masline
  1. Pečena piletina

Piletina, bez obzira kuhate li je ili pečete, super je i kad je jedete hladnu, što je slučaj ako obrok jedete na plaži. Super rješenje su komadi pilećih prsa koji su već nabodeni na štapiće, to je vrlo praktično rješenje. Uz njih ponesite neko povrće poput rajčica, krastavaca ili paprike i imate super obrok. 

  1. Ražnjići

Baš kao i piletina na štapićima, bilo kakva vrsta ražnjića je super izbor za ponijeti na plažu. Ražnjiće napravite sami ili kupite već pripremljene, ispecite ih prije polaska na plažu, spremite uz neko povrće i imate ukusan i zabavan obrok.

  1. Salata s tjesteninom ili rižom

salata

Salata s tjesteninom ili rižom je, baš kao i tortilja, super ideja jer ima bezbroj načina i kombinacija pripreme, a i obrok je zasitan pa neće biti straha da ćete ogladniti nakon pola sata.

Evo nekoliko ideja što možete pomiješati da dobijete super salatu:

  • tjestenina/riža, tvrdi ili feta sir, krastavci, rajčica, masline
  • tjestenina/riža, piletina, kiseli krastavci, kukuruz
  • tjestenina/riža, tuna, masline, svježi krastavci
  • tjestenina/riža, inćuni, rajčice, rikola

Ako možete, začine ponesite odvojeno, pa začinite neposredno prije nego ćete jesti. 

  1. Voće

Iako s voćem, zbog šećera koji sadrži, ne treba pretjerivati, mnogi se odluče za voće kod biranja namirnica koje će ponijeti na more. Jabuke, kruške, breskve, grožđe ili neko drugo, birajte ono koje najviše volite.

  1. Kolačići

Eh, kod kolačića ja na umu nemam baš napolitanke, već više neke proteinske kolačiće. Ako ste više za unos proteina, poput mene, onda svakako birajte proteinske keksiće, a ako unos proteina nije toliko bitan birajte između kolačića od kokosa i chia sjemenki, jabuke, cimeta i chia sjemenki ili kakaa u zrnu i chia sjemenki.

Najgore što možete učiniti je da na plažu odete nespremni jer ćete onda sigurno, kada vas uhvati glad, pojesti prvo čega se dočepate. A to obično bude neka totalna glupost.

Želim vam ugodan kolovoz! Papajte fino, papajte zdravo i mislite o hrani koju jedete. 

Objavljeno 03.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija