Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Spiralna tikvica s bolonjezom

spiralna tikvica

Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda.

Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena:

  • 1 tikvica
  • 200 g mljevenog mesa
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 150 ml pelata
  • začini: sol, papar, kurkuma

Tikvicu sam narezala u spiralizatoru, posolila i ostavila da malo omekša i otpusti vodu.

U posudi sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila da se dinsta na sitno nasjeckan luk. Kad se luk omekšao ubacila sam meso i promiješala pa smanjila vatru i ostavila da se meso pirja. Ako je potrebno dodajte malo vode.

Potom sam u meso dodala pelate i začine i ostavila da se dalje krčka, dok meso nije omekšalo, a sav višak vode ispario.

Višak vode sam izcijedila iz tikvice, pa sam preko nje prelila umak.

Objavljeno 18.09.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija