Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Sočna piletina s povrćem u foliji

piletina na grilu

Čest problem s piletinom jest da je - presuha. No, i tome se može stati na kraj, ako se piletinu pripremi u "zatvorenim" uvjetima. Dobar izbor tako zatvorenih uvjeta su vrećice za pečenje ili alu-folija. 

Evo jedne ideje, kako pripremiti piletinu s povrćem kako bi se zadržala sočnost piletine. 

Sastojci: 

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 tikvica
  • 1 paprika, narezana na trakice
  • 8 šparoga, narezane na komade duljine 2-3 cm
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica aceta balsamica
  • bosiljak, kurkuma
  • sol, papar

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Uzmite 4 veća komada aluminijske folije. U posudi u 4 puta promiješajte po jedan komad mesa, četvrtinu tikvice i paprike, 2 šparoge, pola žlice maslinovog ulja i malo aceta te začine. Sve dobro promiješajte pa smjesu istresite na alu foliju i dobro na vrhu zatvorite.

Kad su sva 4 smotuljka spremna, premjestite ih na gril i pecite 20-25 minuta. Jednom, na pola pečenja, izvadite, otvorite, promiješajte i vratite u pećnicu.

Kad je gotovo, izvadite i ostavite zatvoreno da stoji još desetak minuta.

Meso zadrži sočnost i poprimi miris povrća i začina. 

Objavljeno 07.06.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija