Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Slatko-ljuti losos: Recept za egzotično uživanje u superkvalitetnim namirnicama!

Pisala sam već o tome kako jaaako volim losos. Nedavno sam dobila ideju za jedan prilično egzotičan recept s lososom pa sam se nekidan ohrabrila, kupila potrebne namirnice i zaigrala se u kuhinji. Evo kako je to sve išlo i koji je rezultat ispao. 

Sastojci:

  • 200 g filea lososa
  • 1/4 avokada
  • 1/4 svježeg ananasa
  • 1/4 luka
  • 1/2 crvene paprike (može i neka druga boja, ali ja volim kad je sve šareno)
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 čajne žličice cijeđenog limunovog soka
  • prstohvat soli
  • par listića svježeg peršina
  • papar
  • malo kokosovog ulja

Postupak: 

Luk i papriku narežete na što sitnije kockice, češnjak također usitnite. Ananas i avokado ogulite i narežete na malo veće kockice. Meni se više sviđa kad su luk i paprika sitniji, a ovo drugo malo veće, ali to je stvar ukusa pa si prilagodite kako želite. Dodajte na sitno narezan peršin. Sve sastojke istresite u posudicu, posolite i prelijte limunovim sokom pa žlicom promiješajte. 

Zagrijte tavu na koju ste stavili kokosovo ulje i kad je toplo stavite malo popapreni file lososa. Pecite na jednoj strani 2-3 minute, pa nježno okrenite na drugu stranu i pecite još toliko. Kod lososa je važno da se ne prepeče već da u sredini ostane mekan i sočan što ćete izgubiti ako ga "zaboravite" na tavi. 

Na tanjur položite losos pa preko i pored njega istresite miješano voće i povrće u limunovom soku.

Vrijeme pripreme: oko pola sata

Kakvog je okusa? Neobično jer vam se u ustima miješa slatkoća ananasa, puni okus ribe i ljutina luka, no upravo zbog te neobične kombinacije mene je ovaj obrok oduševio. Istina, treba vam dosta sastojaka, ali ako pozovete prijatelje na ručak, budite sigurni da će se oduševiti! 

p.s. Jučer sam se ponovo zaželjela lososa, a kako je bilo prekasno za kupnju svježega, poslužio je i dimljeni. Umjesto paprike, recimo možete staviti rajčicu ili bilo koje drugo povrće (donja slika). Poigrajte se s namirnicama, bitno je samo da pomiješate različite okuse kako biste dobili upravo tu važnu karakteristiku ovog obroka. 

Objavljeno 08.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija