Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Slatke zobene pahuljice s datuljama i bananom

zobena kasa

Moj prehrambeno najproblematičniji klijent nekidan je izgovorio: "Nisam mislio da ću ovo ikada izgovoriti, ali te zobene pahuljice su mi sad čak i fine!"

U njegovom slučaju ova rečenica je zaista uspjeh jer je do prije par mjeseci zobene pahuljice nazivao "prosom", a njegov doručak je godinama bio - dvije žemlje sa salamom i sirom! I ne, ne zafrkavam se! Čovjek je zaista svaki dan za doručak jeo dvije žemlje koje bi mu kolega donio kad je išao u pekaru! 

Kad je vidio prehranu koju sam mu savjetovala da počne jesti njegovo odgovor je bio: "Misliš li ti da je ovo život vrijedan življenja? Uz ovu prehranu iz pakla?" - i kako je negativno reagirao na moje smjernice, tako ih se i pridržavao. Točnije - nije!

Onda je pred kraj godine vrag odnio šalu, pa je odlučio isprobati tu "prehranu iz pakla"!! Imali smo cijeli projekt oko toga, moja prijateljica je otišla s njim u kupnju namirnica, a svoju djevojku je zadužio da mu priprema obroke... rezultate još uvijek čekamo jer nedostaje ustrajnosti i kontinuiteta u prihvaćanju zdravih navika... ali prvi rezultat vrijedan spomena je upravo ta gore navedena rečenica! 

"Te zobene pahuljice su mi sad čak i fine!"

Zobene pahuljice mnogima su simbol zdrave prehrane, a asocijacija koja uz to ide, često je - "to je sigurno nešto bezukusno i grozno!"

No, upravo sa zobenim pahuljicama ne možete biti dalje od istine s tom rečenicom: one su namirnica koju, zbog njezinog neutralnog okusa, možete pomiješati s bilo čim i napraviti izvrstan obrok, i sladak i slan! 

Evo jedne ideje: 

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 4-5 datulja, bez koštica
  • šaka oraha ili pekan oraha
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1/2 banane

Zakuhajte malo vode i ubacite datulje pa ostavite da se malo prokuhaju, potom dodajte zobene pahuljice i chia sjemenke i miješajte dok ne dobijete kašu željene gustoće. Pri kraju u kašu umiješajte polovicu banane koju ste stisnuli vilicom. Istresite kašu u tanjur pa po vrhu stavite još malo banane i pekan ili obične orahe. 

Ova kaša je slatka, kremasta i ima jako visok udio ugljikohidrata pa je izvrsna prije neke ozbiljnije fizičke aktivnosti ili napornog treninga. 

Što se mog klijenta tiče, zadnje obećanje koje sam dobila je da će do 1. veljače biti nekih rezultata pa se veselim tom datumu. ;) 

Objavljeno 09.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija