Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Slasno i krasno: Kozice s rajčicom i kaparima

Kozice s rajcicom i kaparima

Tko može i želi odoljeti kozicama? Njihovo slatkasto meso i mekana tekstura zaista rijetkima ne paše pa ovu nutritivno visokovrijednu namirnicu zaobilaze u širokom luku. Znatno češći razlog zaobilaženja kozica je njihova cijena koja definitivno ne potiče veću potrošnju morskih plodova.

No, po onoj "kad je bal, nek je maskenbal", 2-3 puta mjesečno si napravim kozice za ručak i uživam u njihovoj aromi, teksturi, okusu. I ne treba mi zapravo gotovo ništa uz njih, iako je prijateljica nekidan komentirala: "A mogla si skuhati i neku tjesteninu uz ovo".

Dakle, ako želite, možete dodati tjesteninu, ako ne želite - fine by me.

Sastojci za recept:

  • 400 g kozica
  • 2 žlice kapara
  • 2 češnja češnjaka
  • 450 g rajčice iz limenke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice svježeg peršina, sitno narezan
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice papra

U tavi sam zagrijala maslinovo ulje na srednjoj temperaturi pa dodala usitnjen češnjak i miješala da se češnjak zacakli, ali pazeći da ne počne gorjeti. Nakon toga sam dodala očišćene kozice i malo vina pa promiješala i poklopila. Kad kozice dobiju lijepu ružičastu boju, a to je već nakon 2-3 minute makla sam ih s ploče i pretresla u posudu.

Tavu sam vratila na ploču pa na nju istresla rajčice i kapare i lagano pirjala, dok nije zakuhalo. Dodala sam ostatak vina i ostavila da se pirja dok se rajčica ne omekša.

Pred kraj sam na tavu vratila kozice i promiješala pa ostavila da se pirja još 1-2 minute. Kad je gotovo sam začinila sa soli, paprom i svježim peršinom.

Kao što rekoh, meni tjestenina nije trebala već sam u ovome uživala kao samostalnom obroku, ali možete si skuhati i neke ugljikohidrate kao prilog, poput tjestenine, riže, prosa i sl.

Objavljeno 03.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija