Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Slana palačinka s piletinom

piletina

Postoje neke namirnice koje bih ja mogla jesti svaki dan. Među njima su svakako jaja i palačinke.

Najčešće to završi time da od jaja napravim palačinke pa imam „2 u 1“ i time zadovoljim sve svoje ljubavi. No, u želji da malo proširim vidike, guglala sam različite palačinke, s različitim brašnima i drugim sastojcima i ove koje slijede su mi jedne od najdražih.

Sastojci:

  • 45 g slanutkovog brašna
  • 1/2 glavica luka, nasjeckana na što sitnije
  • Sol, papar
  • Žličica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 120 ml vode + dodatno vode po potrebi

Postupak:

  1. Nasjeckajte luk na što sitnije, gotovo da vam je u stanju kašice.
  2. U posudi pomiješajte brašno, začine, peršin i prašak za pecivo.
  3. Dodajte vodu i miješajte dok se ne razbiju sve grudice. Ako dovoljno jako mutite u smjesi će se napraviti mjehurići.
  4. Tavu pošpricajte kokosovim uljem u spreju (kupi OVDJE) i zagrijte.
  5. Sada palačinke ispecite na klasičan način, kao obične slatke palačinke koje ste naučili peći od svojim mama i baka.

Kad je palačinka gotova stavite je sa strane pa krenite pripremati meso i ostatak nadjeva:

  • 150 g pilećih prsa, narezanih na kockice
  • Začini po želji: sol, papar, peršin
  • 50 g feta sira
  • svježa rikola

Priprema:

  1. Meso nasjeckajte na kockice i začinite.
  2. Ispecite meso na tavi pa ga ostavite sa strani, da meso otpusti vodu.
  3. Kad je meso otpustilo, uzmite palačinku, na polovicu naslažite meso, rikolu i usitnjenu fetu

Uživajte u ovom finom obroku koji možete jesti za ručak ili večeru.

Objavljeno 12.02.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija