Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Sladoled od avokada i mente

sladoled

Avokadu mnogi zamjeraju što je - mastan, a bez pretjerano izraženog okusa. No, upravo je nutritivni sastav i vrijednost nešto što čime se avokado zaista može pohvaliti pred ostalim voćem. Da, mnogima je neobično što se avokado uopće ubraja u voće. 

Naime, dok je sve drugo voće ponajprije sastavljeno od ugljikohidrata, avokado u najvećem postotku čine masti. Osim toga, avokado ima najveći udio proteina među voćem, bogat je izvor vitamina E i kalija. Kao i maslinovo ulje, avokado ima visok udio jednostruko nezasićenih masnih kiselina za koje se smatra da smanjuju razinu kolesterola u krvi.

Dakle, visok udio masti u avokadu omogućuje mu da, obrocima u koje se dodaje, daje kremastu teksturu što je upravo ono što želimo od npr. sladoleda! Evo jedne dobre i jednostavne ideje kako napraviti kvalitetan i zdrav sladoled, a kremastu strukturu daje mu upravo avokado: 

Sastojci: 

  • 300 ml kokosovog mlijeka (kreme)
  • 2 avokada
  • 75 g meda
  • šaka svježih listića mente

Sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako imate slabiji blender, povremeno promiješajte da se svi komadići mente i avokada razbiju i da dobijete kremastu strukturu bez grudica. Ako vam se smjesa čini prevodena, procijedite je kroz gazu. Ostavite da stoji par minuta pa pretresite u posudu u kojoj ćete sladoled spremiti u zamrzivač. 

 

Objavljeno 06.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija