Svima ponekad dođe želja da pojedu - ribu iz konzerve.
Većina tu želju zadovolji ovako: otvorimo konzervu, procijedimo ribu, okrenemo konzervu naopačke i ribu istresemo na tanjur, uzmemo vilicu i u najmanjem broju zalogaja sve pojedemo. Tanjur i vilicu stavimo na pranje, konzervu bacimo u smeće. I - hvala, doviđenja.
Manjina se oko te ribe ipak malo potrudi. Ili sa samom ribom napravi neki kvelitetniji obrok ili, uz ribu napravi još nešto što će dodati i okus i karakter tom obroku.
Ono što naša Olja radi uz jednostavnu skušu iz konzerve su: POLPETE OD POVRĆA I DIP OD POSNOG SIRA!
Da, vjerujem da je mnogima od vas reakcija bila ovakva: da, ok, jel možda i kolače speče uz ribu iz konzerve?
Iskreno, ne bih se čudila da mi nakon ovog bloga pošalje i recept za kolače koji baš pristaju nakon skuše! Uglavnom, sretni smo mi koji je poznajemo jer kod nje ni najdosadniji obrok nije - ni blizu dosadi!
Dakle:
Skuša iz konzerve s polpetama od povrća i dipom od posnog sira
Sastojci za polpete od povrća:
- 40 g brokule
- 40 g tikvica
- 40 g špinata
- sol, papar, peršin
- 1 jaje
- malo krušnih mrvica
Sve povrće zajedno skuhati u slanoj vodi i procijediti pa pustiti da se ohladi. Kad je hladno, usitniti, začiniti solju, paprom i peršinom pa dodati jaje i malo krušnih mrvica.
Među dlanovima oblikovati polpete i peći ih na papiru za pečenje, u pećnici na 220 stupnjeva, dok ne dobiju zlatnu boju. Paziti da ne izgore.
Sastojci za dip od posnog sira
- 100 g posnog sira
- 200 ml jogurta
- sol, vlasac, češnjak
Sve sastojke za dip dobro promiješati pa preliti preko polpete kad je stavimo na tanjur.
- 1 skuša iz limenke
Skušu ocijediti iz konzerve pa staviti na papir da se što više tekućine ocijedi. Potom je staviti na tanjur na kojem je polpeta u dipu.
Uživajte!
Kad ovo probate, zaista vam je jasno da je jesti ribu iz konzerve, bez ikakvih dodataka, zaista grijeh!
Olja, cijeli Fitness.com.hr tim te voli!
Objavljeno 14.09.2016.