Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Škarpina s blitvom i krumpirom na lešo

Kad bih trebala napisati koja me hrana podsjeća na djetinjstvo, zacijelo bi među prvih 5 namirnica bila škarpina. Iz današnje perspektive, čini mi se da smo je jeli barem 3 puta tjedno. Da, tome je zacijelo pomoglo i to što je tata imao neke prijatelje ribare koji su mu, po povratku s mora, donosili svježu ribu. Dakle, ribe je uvijek bilo i danas sam sretna zbog toga: imam naviku jedenja ribe, a i nemam strah od njezinog pripremanja. 

Istini za volju, priprema ribe je vrlo jednostavna. Posebno ako želite najjednostavnije: ribu na lešo s blitvom. Danas, gotovo 200 km od mora, nažalost, primorana sam češće jesti smrznutu ribu, no to i dalje ne znači da riba ne može biti fina i brzo gotova. 

Najdraže mi je ribu jesti za večeru, nikada mi ne padne teško i mirno spavam. I da, uvijek je jedem prstima i zamljackam se od glave do pete. ;) Na kraju sam sretna. I moja mačka, također ;) 

Dakle, škarpina s blitvom i krumpirom

  • 1 škarpina
  • 100 g blitve
  • 2 manja krumpira
  • malo svježeg peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja

Škarpinu sam skuhala. Krumpir sam skuhala. Blitvu sam skuhala. Sve sam procijedila i stavila na tanjur pa posula sitno nasjeckanim peršinom i zalila maslinovim uljem. 

Može li biti jednostavnije?

Objavljeno 29.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija