Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Škampi u umaku od rajčice

skampi

Moja kolegica Josipa voli škampe, a još više voli kad ih netko fino pripremi i pozove je u goste na gozbicu sa škampima. Ovoga puta joj je to veselje priuštila prijateljica Anamarija koja je škampe napravila na ukusan i jednostavan način. 

Evo kako: 

  • 800 g škampa
  • 1,5 glavica luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • šaka listića peršina
  • 5 češanja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 oguljene rajčice srednje veličine

U duboljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na sitno nasjeckan luk. Kad se luk zacakli, dodajete škampe. Kada škampi dobiju lijepu boju, dodate na sitno nasjeckane rajčice i malo vode. Po želji možete dodati malo pasate, ako želite da umak ima više aromu rajčice. Pustite da se krčka, a po potrebi dodajte vodu. Nakon 20-ak minuta, dodati češnjak i peršin, na sitno nasjeckan. Pustiti da se krčka još 20-ak minuta pa dodati bijelo vino i pustiti još 15-ak minuta. 

Možete poslužiti s rižom, tjesteninom ili nekim žitaricama. Ili jednostavno jedete samo i uživate. Umak je jako fin jer poprimi aromu škampa. 

Po želji sa škampima možete staviti i nekoliko na kolutiće narezanih lignji. 

Anamarija, drugi put pošalji dostavom u redakciju! ;)

Objavljeno 24.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija