Ako dan želimo započeti bez ugljikohidrata, onda su jaja uvijek najbolje rješenje. U mom slučaju ja dan i završavam slično, pa često jaja budu i u posljednjem obroku na tanjuru. A kad govorimo o jajima, najbolja ideja za jaja su neka šarena kombinacija, s puno povrća, kakvog god imate u stanu.
- malo crvene paprike
- malo zelene paprike
- malo žute paprike
- šaka rikole
- 1/2 šake svježeg peršina
- 3 jaja
- 1 žličica kokosovog ulja
Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa ubacite paprike sve tri boje narezane na kockice. Kad se paprike malo omekšaju ubacite rikolu i peršin pa promiješate i nakon 15-ak sekundi (koliko je potrebno peršinu i rikoli da se omekšaju) prelijete jaja i uz miješanje ispečete kajganu.
Ovakva jaja su gotova za par minuta, ukusna su jer ima puno različitih okusa; paprika daje sočnost, a rikola i peršin karakterističnu aromu.
Uglavnom, ovo mi je tako super ispalo da sam isti obrok jela i za večeru. ;)
Objavljeno 10.10.2017.