Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Samo za jaaako hrabre: Salsa od višanja kao umak za tjesteninu!

Ovo će za mnoge biti too much, a za odvažne izazov. Moram priznati da sam i sama ovaj recept imala pripremljen jako dugo vremena u folderu „Probati“. I došao je taj hrabri dan kad sam se odvažila za ovaj čin:

Salsa od višanja kao umak za tjesteninu!

Sastojci:

  • 1 manji luk
  • 2 crvene paprike
  • 300 g višanja, očišćenih od koštica
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 limun, iscijeđen
  • 200 g pelata
  • Šaka peršina
  • Sol i papar, po želji

Postupak:

Zagrijala sam 2 žlice maslinovog ulja na grill tavi na maksimalnoj temperaturi. Luk sam očistila i prerezala na pola, te ga zajedno s cijelom paprikom bacila na tavu. Pekla sam na tavi 3-4 minute, dok se na površini paprike nisu počeli raditi mjehurići, uz okretanje da se ispeku sa svih strana. Skinula sam s tave i ostavila da se hladi. Kad se ohladilo, luk sam narezana na sitno, a papriku očistila od sjemenki te također narezala na sitne kockice.

Na toplu tavu sam sad stavila žlicu maslinovog i kad se ugrijalo bacila višnje (10-ak sam ostavila sa strane) te dinstala dok se po njima nisu počeli raditi mjehurići, oko 2-3 minute.

Tada sam višnje, pelate, nasjeckane luk i papriku, sitno narezan češnjak i limunov sok ubacila u blender  i miksala dok nisam dobila smjesu željene teksture. Svidjela mi se ideja da sve ostane u manjim komadićima pa je to blendanje trajalo tek 15-ak sekundi. Inače bih imala kremicu. Na kraju sam dodala malo soli i papra, sitno nasjeckan peršin te preostalih 10-ak višanja koje sam prerezala na polovice.

Uz ovaj umak sam skuhala tjesteninu i imala super-ludi ručak! Slatkasto-kiselkasto-sočno-ukusno-lijepo!

Objavljeno 02.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija