Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Salata od kozica i mozzarelle

kozice salata

Volim jesti salatu za večeru. Vole je i mnogi moji prijatelji. Istina, moji prijatelji vole sve što ja spremim, najvažnije im je da ne moraju sudjelovati u pripremi već da samo ljenčare kod mene i da ih sve na stolu dočeka spremno za jelo. :) 

No, moram priznati da ih razumijem. Mene od te ljubavi prema odlasku u goste razdvaja samo moja ljenost da nakon fine večer putujem kući, pa makar to bilo i 300 metara hoda. To mi se jednostavno ne da! I zbog toga, nekako uvijek jedemo kod mene što rezultira zadovoljstvom svih za stolom. 

Dakle, ako je salata za večeru, onda u njoj mora biti neki izvor proteina. Moja je prehrambena logika zaprav ojednostavna - proteina mora biti u svakom obroku. Ovaj put kao izvore proteina odabrala sam kozice i mozzarellu. Rezultat je kombinacija koju će voljeti svi. 

Sastojci: 

  • 100 g kozica
  • 60 g mozzarelle
  • 1 manja rajčica
  • šaka rukole
  • 2-3 masline, otkoštene
  • 1 žlica + 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka

Na tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa stavite na sitno nasjeckan češnjak, dok se ne zacakli. Potom dodajte kozice i uz povremeno miješanje, 2-3 minute ih prodinstajte da se zapeku sa svih strana. Kad su gotove, izvadite ih iz tave na tanjur i ostavite da se hlade. 

Za to vrijeme na tanjur stavite rukolu, rajčicu i mozzarellu narezane na ploške, masline narezane na sitno pa po vrhu stavite kozice i prelijte s žličicom maslinovog ulja. 

A sad navalite. 

Objavljeno 20.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija