Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ručak za uživanje: Losos u sirovom voću i povrću

Nekidan sam se iznenadila kad mi je prijateljica rekla da nikada nije jela losos. "Nikad se nisam usudila sama ga kupiti i spremiti, a nekako se dogodilo da ga nisam ni drugdje probala!", rekla mi je dok sam se čudila tome (i točno znam da će reći da joj se stalno nešto čudim, kad bude čitala ovaj tekst).

Jasno mi je da se losos, zbog cijene, ne može naći baš prečesto na našim tanjurima, ali probati ga jednostavno - morate! Ako je razlog zbog kojeg ga niste probali taj što "niste baš ljubitelj ribe", zaboravite na to: okus lososa se ne može usporediti niti s jednom ribom! Istina, on i dalje jest riba, ali njegov okus je slatkast i snažan i uvjerena sam da će vas - osvojiti. 

Ja ga pokušavam jesti što češće, barem jedanput tjedno. Srećom, imam mogućnost nabaviti ga po nešto jeftinijoj cijeni od ove uobičajene pa je i stoga taj ritam lakše "odraditi". No, s obzirom koliko ga voli, radije ću se odreći nekoliko kava, nego lososa. 

Dosta o meni, ajmo sad malo o mom lososu. ;)

Losos je zapravo jako lako pripremiti. Trebate samo dobru tavu. Naime, losos sam po sebi sadrži dovoljno masnoća pa za njegovo pečenje ne trebate nikakve dodatne masti. Zagrijete tavu, stavite file lososa, nakon 2 minute ga okrenete na drugu stranu i nakon još 2 minute je losos gotov. Važno je da je losos brzo pečen na visokoj temperaturi, kako bi se napravila korica, a unutrašnjost filea ostala mekana i sočna. 

Uz ovaj losos vam ne treba puno toga pa sam se ja danas odlučila za sirovo voće i povrće. Evo svih sastojaka: 

  • 200 g filea lososa
  • par listova salate
  • 1/2 jabuke
  • 1/3 tikvice
  • 1/3 krastavca

Salatu sam usitnila i stavila na tanjur. Na nju sam stavila losos. Jabuku, tikvicu i krastavac sam narezala na kockice i stavila uz i na losos i to je to. Ako želite, možete dodati malo začina (sol, papar) i žlicu maslinovog ulja. Ja nisam. 

Dobar tek. 

Objavljeno 10.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija