Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Rižoto od piletine i bundeve

Prije nekoliko dana mi je Žana Kadrić, osobna trenerica iz Rijeke poslala poruku s upitom o receptima koji sadrže bundevu. Naime, počela je sezona bundeva, pa tržnice i supermarketi obiluju dobrim izborom bundeva različite vrste, hokkaido, butternut, kabocha...

Kako ja imam iskustva u pripremi hokkaido bundeve, ali ne i butternuta, Žana je smislila recept, isprobala ga i poslala ga nama pa smo svi skupa nešto novo naučili.

Sastojci:

  • 50g riže
  • 200 g pilećih prsa
  • 200 g butternut bundeve
  • bučino ulje
  • peršin

Bundevu oguliti i očistiti od sjemenki, pa je skupa s pilećim prsima izrezati na kockice. Rižu staviti kuhati u malo vode, kada je napola kuhana, dodati sitno narezanu bundevu i piletinu. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri jos 10-ak minuta, dok se bundeva i piletina ne skuhaju. Kasnije po želji dodati malo bučinog ulja koje odlično ide uz ovaj rižoto i par listića svježeg peršina.

Ako i vi imate neki recept za pripremu bundeva, slobodno ga podijelite s nama.

Objavljeno 24.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija