Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Rižoto od hokkaido buče i kestena

rizoto kesteni

Volim kestene. Volim hokkaido buču. To je jedino što volim od jeseni. Ok, ponekad volim i dan provesti pod dekicom, ali to je neka druga tema. ;) 

S ono dvoje s početka koje volim, napravila sam rižoto. Pravi ugljikohidratni obrok pred napornu tjelesnu aktivnost. Jako jako fino. 

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka, narezana na sitno
2 češnja češnjaka, na sitno nasjeckan
500 g hokkaido buče, narezana na kockice
200 g riže
150 g kestena, kuhanih i oguljenih
2 žlice svježeg peršina
4 žlice ribanog parmezana
sol, papar, po želji

Postupak:

Ulje zagrijte u većoj i dubljoj tavi pa dodajte luk i češnjak i uz miješanje malo prodinstajte, dok se ne zacakli. Potom dodajte hokkaido buču i rižu i dinstajte 2 minute. Prelijte sve vodom i poklopite da se krčka, uz miješanje 15-ak minuta i dolijevanje vode, po potrebi.

Potom dodajte kestene, peršin i začine i kuhajte još 5 minuta, dok se riža ne omekša, a voda ne ispari.

Rižoto servirajte na tanjure pa pospite ribanim parmezanom.

Objavljeno 10.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija