Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ramstek s karameliziranim lukom

ramstek s lukom

Krenulo me danas s mesom. Nakon jutrošnjeg bloga o tome kako savršeno ispeći komad crvenog mesa, valja nešto i pojesti u tom obliku. Ramstek je uvijek (ako već nema bifteka) dobra ideja. Onako, jedan kvalitetan komad od 300 g, taman da zadovoljim svoju ljubav prema crvenom mesu. A ta ljubav je zaista velika! 

Dakle, meso je pečeno klasično: 

Dobro zagrijem tavu i meso pečem par minuta sa svake strane. Dok se meso peče, zagrijem pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon što se meso peklo par (3-4) min sa svake strane, stavim ga na protvan i u pećnicu na još 15-ak minuta.

Dok je meso bilo u pećnici, na istoj tavi sam na malo maslinovog ulja i malo vode desetak minuta dinstala na sitno narezan luk. Na kraju sam pustila da se malo karamelizira jer mi je taj luk u ovom slučaju bio prolog uz ovu divotu od mesa. 

Nakon toga, meso izvadite na dasku ili tanjur i pustite da odstoji par minuta, da se sokovi stope i ocijede. 

Meso sam stavila na tanjur, na njega stavila komad gorgonzole, da arome budu još jače i moćnije i preko stavila karamelizirani luk. Divota!

Objavljeno 24.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija