Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ramsteak u curryju

junetina curry

Između ostaloga na Tajlandu, zaljubila sam se i u curry. Pojam curryja općenito označava vrlo začinjeno kuhano jelo od različitih vrsta namirnica, a na zapadu se pojam prošireno koristi za mnoge začinjene umake spremljene prema načelima južnoazijskih kuhinja.

Osim toga, curry je pojam i za začin, odnosno začinsku mješavinu koja može sadržavati od 5 do 30 različitih začina. Osnovu većine curry mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica.

Na Tajlandu se curry radi sa svim vrstama mesa i plodovima mora, i svaki koji sam probala mi je bio jako, jako fin pa sam odlučila nešto slično napraviti i doma.

Da sve bude što prije gotovo koristila sam express lonac koji je uređaj svih uređaja, ako želite imati brzo kuhan komad crvenog mesa. Naime, već u 45 minuta, moj komad ramsteka od kilu i pol je bio kuhan i curry je bio spreman za jesti.

Sastojci:

  • 1,5 kg ramsteaka ili drugog goveđeg mesa za juhu
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 3 krumpira
  • 4-5 mrkvi
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1 limenka kokosovog mlijeka (kreme)
  • 1/2 litre temeljca ili vode
  • 1,5 žlica curryja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica origana
  • 1/4 žličice začinske paprike

Luk i češnjak narežite na što sitnije, mrkvu na kolutove, krumpir na kockice. Ekspress lonac stavite na toplu ploču pa stavite kokosovo ulje, kad se zagrije (otopi), dodajte luk i češnjak i uz miješanje dinstajte oko 2 minute.

Potom dodajte meso koje ste narezali na kockice i dinstajte 4-5 minuta, dok ne dobije nježno smeđu boju sa svih strana.

Nakon toga u lonac dodajte sve ostale sastojke, sve dobro promiješajte i zatvorite i stavite da se kuha. Kad ventil od lonca počne pištati, smanjite vatru na umjerenu i ostavite da se kuha oko 45 minuta.

Kad je gotovo, jednostavno, uživajte u svom curryju.

Objavljeno 17.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija