Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Quesadilla s jajima, keljom, paprikom i mozzarellom

quesadilla

Ako volite meksičku kuhinju, onda je svakako pri vrhu vaših prehrambenih preferencija i njihova tradicionalna quesadilla. Naš Darko je donio jedan super način kako pripremiti quesadillu koju dijelimo s vama:

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 3 jaja
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 šalica svježeg kelja
  • 70 g mozzarelle
  • Chili

Za ovaj recept možete koristiti kupovne tortilje ali kako su u mojem gradu sve kupovne bile skuplje od 20 kn za paket od 8 tortilja odlučio sam napraviti domaće tortilje.

Od 300 g brašna, 2 dcl tople vode i žlice ulja, bez kvasca ili germe, te sam samo uz dodatak, meni neizostavnog, kopra umijesio tvrdo beskvasno tijesto za 4 velike tortilje. Da sam imao kukuruzno brašno koristio bih pola njega a pola pšeničnog, ali eto nisam ga imao pa je i ovako bilo dobro :).

Tortilje sam na brzinu razvaljao, izrezao i ispekao na suhoj tavi.

Izlupajte jaja u posudu te ih začinite sa soli i chilijem po želji. Sve dobro izmiješajte kao kada radite kajganu i prelijte po tortilji koja je već stavljena na suhu vruću tavu.

Kako sam htio da quesadilla bude bogato napunjena koristio sam manju tavu kako tortilja ne bi cijela stala u nju i da joj rubovi vire van. Tako se stvori mali tortilja tanjur u tavi s kojim kasnije radite što želite.

Na jaja stavite nasjeckani kelj, zatim nasjeckanu crvenu papriku (svježu ili kiselu iz zimnice), natrganu mozzarellu i na kraju sve prekrijte s drugom tortiljom.

Quesadillu pecite kojih pet minuta na umjerenoj vatri s jedne strane, pa je okrenite i pecite još toliko s druge strane.

Ako vam iz nje iscuri malo jaja ne brinite. To je zapravo i poželjno da se tortilje slijepe i spoje u jednu cjelinu na rubovima.

Povremeno stisnite quesadillu da vidite da li je skroz pečena unutra i po potrebi je ponovno okrenite ako nije.

Kada sredina više nije tekuća tada je gotova. Prerežite je na 4 ili 8 dijelova i poslužite dok je još vruća.

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

quesadilla

Objavljeno 03.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija