Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Puslice od kestena

Mnogima su prva asocijacija na jesen - kesteni! Ili kiša ;)

Karakterističan miris pečenih kestena koji se proširi centrom grada, mnoge privuče da prohladne jesenje dane provedu u šetnjama i uživanju u slatkastom okusu i aromi kestena. Ako volite kestene, povedite nekoga dragog u kino i umjesto u kokicama, uživajte u kestenima uz neki dobar film.

Plod kestena spada u nutritivno visokovrijedne namirnice: 53% čini voda, 2,9 grama su bjelančevine, 2 grama su masti, 44 grama su ugljikohidrati, a glavni sastojak je škrob oko 44% u sirovoj sjemenci, po čijoj je količini usporediv s krumpirom. Stoga, kao ni s krumpirom, ni s kestenima ne treba pretjerivati.

Plod kestena je još bogat kalcijem, kalijem, a sadrži i fosfor, željezo, te većinu vitamina B skupine. Kesten je lako probavljiv, a bjelančevine (4%) koje sadrži po vrijednosti su slične onima iz jaja.

Naša Kristina nam je prije nekoliko dana poslala puslice s kestenom koje smo u međuvremenu isprobali i oduševili se ppa recept dijelimo s vama:

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1/2 avokada
  • 100g tamne čokolade
  • 200g kuhanih kestena

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene kestene. Žlicom stavljajte smjesu na papir za pečenje (okrugli oblici) i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Ogulite avokado i izmiksajte ga štapnim mikserom. Dodajte rastopljenu čokoladu (na pari). Punite puslice tako da idu dvije puslice i između krema.

I to je to.

Uživajte u kestenima, dok ih ima!

Objavljeno 26.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija