Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Puretina sa šarenim povrćem i kikirikijem + krem juha od hokkaido buče

puretina povrce

Naručivala sam nekidan povrće od kumice koja donosi na kućnu adresu. Divna je to usluga: naručite online, donesu vam na kućni prag, dobijete domaće proizvode koji - za razliku od onoga što kupite u supermarketu - uvijek imaju okus! I u narednim danima uživate! 

Naručila sam ovaj put svašta, zelenu salatu, blitvu, grincajg, svježi sir i vrhnje... divota. A onda mi je Andrea dala super ideju da od grincajga napravim - prilog uz meso. 

Imala sam i četvrtinu hokkaido buče, pa sam i nju iskoristila za pripremu kremaste juhe i sve je bilo spremno za fini nedjeljni ručak: 

povrce

Za juhu: 

  • 1/4 hokkaido buče
  • 1 žlica vrhnja
  • sol, papar

Za glavno jelo: 

  • 200 g purećeg filea
  • 1 mrkva
  • 50 g kelja
  • 50 g svježeg kupusa
  • 50 g korijena celera
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • kurkuma, papar
  • 1 žlčica svježeg peršina
  • 1 šaka kikirikija

juha hokkaido

Hokkaido buču sam stavila kuhati. 

Meso podijelite na 2 komada. Dio ostavite u šnicli, a dio narežite na kockice. 

Dok se buča kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa dodala na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Po potrebi dodajte malo vode, da luk ne izgori već se zacakli. Dodajte meso narezano na kockice i malo prodinstajte, da pobijeli. Potom sam dodala sve povrće narezano na trakice, naribanu mrkvu i korijen celera narezan na kolutove.

Pustila sam da se dinsta, par minuta, po potrebi dodajte malo vode. Pri kraju sam dodala peršin, kikiriki i začine. Na drugoj tavi sam samo prepekla pureći file, oko 2 minute sa svake strane. 

Kad je buča bila kuhana, ubacila sam je u blender, dodala začine i počela je blendati. Vodu u kojoj se buča kuhala, polako sam dodavala dok nisam dobila juhu željene gustoće. 

Istresla sam juhu u zdjelicu, dodala vrhnje i samo malo promiješala. 

Ukusi su pomalo egzotični, a hrskavo povrće s kikirikijem se super sljubljuje s mesom.

Objavljeno 16.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija