Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Puretina s povrćem u "tortilji" od salate

tortijla salata

Prije nekoliko dana s Laticom sam pričala o jednom "kulinarskom bogohuljenju", a ono se zove - burger u listu salate! Znate ono kad dođete negdje jesti burger, a onda neki "čistunac" za stolom pored vas naruči burger u listu salate jer je, eto, to savršen način da se izbjegne ugljikohidrate iz peciva. To je ono kad jednostavno padnete u nesvijest.

Suglasne smo bile Latica i ja da je to jednako "odlasku kod prostitutke po zagrljaj". Ako jedete burger, jedite burger koji ima pravo nositi to ime: onaj u pecivu u kojem je sočan komad mesa i svi mogući i nemogući dodaci koji taj burger čine tako zamamnim, sočnim i - grješnim!

Jednako je i s tortiljama. Ako jedete tortilju, onda to moram biti prava tortilja, ona napravljena od ove ili one vrste brašna.

No, nije mi vrag dao mira, a i doma nisam imala klasične tortilje, pa sam isprobala napraviti i pojesti nešto nalik tim "wrapovima" u listu salate. I ako ćemo iskreno - nije to loše. Ali ja to ipak ne bih nazivala tortiljom. Više, mesom s povrćem u listu salate. Pojam tortilje ipak izaziva neka druga zadovoljstva na nepcima.

Evo sastojaka:

  • zelena salata, putarica
  • mljevena puretina
  • mrkva
  • par šampinjona
  • 1/2 glavice luka
  • pelati
  • začini po želji: sol, papar, kurkuma
  • 1 žlica kokosovog ulja

Mrkvu sam naribala, luk narezala na što sitnije. Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa ubacila luk da se malo izdinsta i omekša (zacakli). Kad je luk omekšao, ubacila sam meso i uz miješanje izdinstala ga dok nije dobilo boju.

Po potrebi sam dodala malo vode, da meso ne zagori. Kad je meso bilo napola gotovo dodala sam ribanu mrkvu pa malo poslije toga i gljive narezane na listiće i pelate pa na kraju i začine.

Ostavila sam da se sve omekša, a višak tekućine ispari. Kad je bilo gotovo, ostavila sam sa strane da se arome sljube i izađe eventualni višak vode. Kad se umak ohladio, stavila sam ga na listove salate, i navalila.

Ovo je lagan obrok, savršen za večeru, ali ipak, nemojmo ga zvati "tortiljom"!

Nego, Lati, kad idemo na burger, onaj pravi, u pecivu, sočan i nutritivno i energetski bogat?

Objavljeno 16.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija