Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Punjeni burger omotan pancetom (video)

Našla sam jedan super video za nešto što tek planiram napraviti, pa evo da podijelim s vama. Na taj način će mi ostati u obliku bloga, kao podsjetnik, i recept, a i vjerujem da će se mnogima od vas svidjeti ideja pa ćete se i vi okušati u pripremi. 

Ovako ide priprema:

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. 

Na tavi zagrijete 2 žlice gheea ili masti. Kad se zagrije dodate jednu srednje veliku glavicu luka, narezanu na trakice. Kad malo omekša i dobije lijepu boju, dodajte na trakice narezanu jednu crvenu i jednu žutu papriku. Miješajte povremeno. Kad se paprika omekša dodajte na ploške narezane šampinjone pa ostavite da se dinsta dok i oni ne omekšaju. Kad je sve gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. 

Za to vrijeme uzmite mljevenu govedinu u koju ste dodali sol i papar i oblikujte 5 malo većih kuglica. Po receptu u ovo ide 1 kg mesa. Uzmite jednu po jednu kuglicu i radite ovako: oblikujte burger pa po vrhu utisnite čašom, tako da dobijete utor u burgeru u koji ćete staviti nadjev. Pazite da burger na dnu zadrži sloj mesa i da ne pukne po stranama, da se nadjev ne razlije. Najbolje je, kad utisnete čašu da dlanovima ogrnete meso oko čaše. 

Dok je čaša još u burgeru uzmite što dužu fetu kvalitetne pancete i zaokružite njome oko burgera. Potom nježno izvadite čašu, da se meso ne raspadne pa u utor stavite mješavinu luka, paprike i gljiva. Napunite utor do 2/3 visine. Po vrhu stavite malo kečapa ili pelata i žličicu senfa. Potom do vrha napunite ribanim cheddar sirom. 

Isto postupak ponovite i sa svim ostalim burgerima, dok ne potrošite svu smjesu. Burgere stavite na papir za pečenje pa u pećnicu i pecite na 150 stupnjeva oko 60 minuta. Uz ovo vam je dovoljna obična zelena salata. Meni se čini jako fino, što vi kažete?

omotani burger

Objavljeno 01.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija