Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Proteinski namaz s karameliziranim lukom

namaz luk

Bez obzira na datume i blagdane, za večeru je uvijek dobro jesti nešto lagano i proteinsko. Naime, nakon toga idemo spavati pa nam ne trebaju ugljikohidrati jer ih nećemo imati gdje potrošiti. Našla sam jedan zanimljiv recept za proteinski namaz s lukom pa sam ga sinoć i isprobala.

Sastojci:

  • 1 veća glavica luka
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • malo kajenske paprike
  • 1 žličica senfa
  • malo soli i papra
  • 100 g posnog sira, nekog kremastog

Luk sam narezala na tanke trakice. Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa stavila nasjeckani luk, kajensku papriku, sol i papar i dinstala na laganoj vatri 15-ak minuta dok se luk nije potpuno omekšao. Pazite da luk ne zagori. Cilj je da se luk karamelizira, ali ne izgori.

U posudi sam izmiješala posni sir i senf pa izmiješala dok se nije ujednačilo. Dodala sam karamelizirani luk sa začinima i promiješala. Ja sam jela sa svježim povrćem, a recimo moglo bi biti zanimljivo mazati na kriškice jabuke...

Nemojte se bojati luka u ovom obliku jer je potpuno izgubio svoj miris i ljutost i postao sladak tako da je ovo jedna jako fina i slatkasta kombinacija.

Objavljeno 07.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija