Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Proteinski keksići od bundeve, zobenih i maka

Žana nam je iz Rijeke poslala još jedan super recept s bundevom. Ovaj put su na repertoaru proteinski keksići koje možete jesti za doručak ili primjerice u obroku nakon treninga. Sadrže zobene pahuljice, proteine u prahu, bundevu i još samo apr sastojaka.

S obzirom kako su fini, poželjet ćete ih jesti u svim obrocima u danu. ;)

Žana šalje recept: 

Sastojci:
* mjerač mi je bila mjerica od proteina - 50g

- zobeno brašno - 50g / 1 mjerica
- zobene pahuljice (krupniji tip) - 50g / 1 mjerica
- bundeva (pire)
- 1 žlica meda
- 4 mjerice whey proteina - okus čokolada
- mak - 50g / 1 mjerica
- 1 cijelo jaje
- cimet

Prije svega treba bundevu očistiti od koštica, oguliti koru te nasjeckati na kockice. Kuhamo je 10-15 min dok se ne počne raspadati i ne omekša. Procijedimo i ostavimo 10 minuta da se ohladi i malo sasuši.

Tako kuhanu bundevu prebacimo u neku veću zdjelu, te izgnječimo da dobijemo pire. U taj pire ubacimo sve ostale sastojke i dobro promiješamo. Smjesu ostavimo 10-tak minuta da zobene povuku malo vode, jer je smjesa inače dosta vodena.

Na pleh stavimo papir za pečenje, te žlicom oblikujemo male keksiće.  Po želji pospite cimetom. Bolje da keksići budu što tanji, da se lakše ispeku te kasnije budu hrskaviji.

Peći na 200 C cca 25-30 min, s ventilacijom ako ima pećnica tu mogućnost.

Hvala Žana!

Objavljeno 28.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija