Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Prosena kaša s voćem

proso kaša

Jako volim proso, a istovremeno, jako rijetko ga jedem. Točnije, kad ga imam doma, navalim i jedem ga svaki dan i onda ga zaboravim kupiti i prođu mjeseci dok mi se opet ne nađe na tanjuru. A proso je jedna od najdravijih i nutritivno najkvalitetnijih žitarica. 

Bogat je magnezijem i željezom, odličan je izvor proteina (u 100 g ima 10 g bjelančevina), kalcijem, fosforom, cinkom, niklom, vitaminom E i vitaminima B kompleksa... Dakle, jasno je da ga treba jesti redovno i često. 

Ja ga najčešće radim za doručak ili u obroku prije treninga, da mi da energije zaono što slijedi. Pogotovo ako je preda mnom teški trening nogu ili leđa. 

  • 60 g prosa
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • malo cimeta
  • malo ekstrakta vanilije
  • voće po izboru, može i zaleđeno

Prema količini prosa, u mlijeko dodajte potrebnu količinu vode i stavite da zakuha pa ulijte proso i skuhajte ga prema uputama na pakiranju. Kad je gotovo, dodajte cimet i vaniliju i promiješajte pa istresite u posudicu. 

Preko dodajte na sitno nasjeckano voće. Po potrebi možete dodati i orašaste plodove. Ukusno je i energetski bogato. Nakon ovoga ćete na treningu biti najjači, budite spremni na to! ;)

Objavljeno 01.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija