Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Polpete od mrkve i luka

polpete

Proljeće mi uvijek nekako daje neke ideje za obroke u kojima se malo drugačije nego inače igram s povrćem. Jedna od ideja koju sam nedavno dobila na mejl su ove polpete od povrća koje sam isprobala i koje su stvarno jako ukusne i sočne. 

  • 2 žlice zobenog brašna
  • 1 češanj češnjaka, na sitno nasjeckan
  • 2 žličice svježeg lista peršina
  • 2 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
  • 2 jaja
  • 2 mlada luka, narezana na kolutiće
  • 2 mrkve, naribane na sitno
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • začini: mljeveni kim, sol i papar

U posudi pomiješate brašno, kim, češnjak i mladi luk pa dodajte jaja i dobro umutite. Iscijedite na što sitnije naribanu mrkvu, pa dodajte gornjoj mješavini. Po želji dodajte soli i papra.

Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa odvojite četvrtinu smjese i stavite da se peče, u obliku polpete. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute, dok ne postane zlatno-smeđe boje.

Uz polpete servirajte grčki jogurt, a ako vam je potrebno dodajte komad mesa.

 

Objavljeno 26.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija