Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Polpete od gljiva

Nedavno je se navršila druga obljetnica mojeg pisanja na Fitness.com.hr-u i kako to obično biva, takvi trenuci iskoriste se za sažimanje učinaka, ali i dojmova. U gomili zaista pozitivnih iskustava, postoje neka koja vesele više od drugih i koja daju dodatnu motivaciju za buduće ideje, još bolje od ovih dosadašnjih. 

Među najpozitivnijim iskustvima zacijelo su reakcije čitatelja na tekstove i blogove koje pišem. Jer, u konačnici, tekstovi i postoje zbog čitatelja, a ne zbog mene koja ih tipkam. Najdraže mi je vidjeti kad čitatelji isprobavaju neke moje recepte, modificiraju ih, unose im svježinu ili daju neku još bolju dimenziju. Također, jako veseli činjenica da sam mnoge potaknula da isprobaju poigrati se u kuhinji i počastiti se nekim zdravim obrokom. 

No, posebna kategorija sreće su čitatelji koji mi odluče poslati svoje recepte i podijeliti ih sa svima nama. Ideja i jest da jedni od drugih učimo, razmjenjujemo ideje i širimo broj ljudi koji hranu doživljavaju kao lijek i suradnika u ostvarenje svojih ciljeva, a ne samo kao alat za zadovoljenje osjećaja gladi. 

Danas nas je svojim super receptom odlučila počastiti naša čitateljica Tanja Puljanić, pa vam recept donosim u originalu: 

Polpete od gljiva

polpete

Sastojci:

  • 250 gljiva
  • 1 glavica luka
  • cca 1 šaka zobenih pahuljica
  • 2 bjeljanjka 
  • začini: sol, papar 
Priprema: gljive i luk nasjeckati na sitno, dodati 2 bjeljanjka, dodati začine po želji, dodati šaku zobenih pahuljica (ja ih prethodno sameljem u blenderu da dobijem brašno). Smjesu dobro promiješati dok ne postane jednolična i kompaktna. 
 
Potom, oblikovati rukama malene polpetice. U slučaju da je smjesa vlažna, dodati još malo zobenih.
Staviti ih na papir za pečenje i zapeći u pećnici na 180 stupnjeva nekih 30 minuta. 
 
Uz ove polpete dovoljno je servirati neku salatu, po vlastitom odabiru. 
 
Hvala Tanja i dobar tek!
 

 

Objavljeno 05.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija