Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pogača sa sušenim rajčicama, svježim špinatom i feta sirom

pogaca feta

Mnogi se teško mogu odreći kruha i sličnih proizvoda od tijesta. No, ako je to slučaj i s vama, tada si kruh specite sami, od probranih sastojaka tako da slobodno uživate u ovom obroku, bez grižnje savjesti ili straha da ćete ugroziti formu ili zdravlje. 

Recept za ovu zdravu pogaču sa sušenim rajčicama, svježim špinatom i feta sirom poslao nam je naš Darko. Evo kako je pripremiti:

  • 6 šalica oštrog brašna
  • 280 g sušene rajčice
  • 250 g feta sira
  • 4 šalice špinata
  • 4 jaja
  • Suhi kvasac
  • Šećer i sol
  • Voda

Priprema

Pomiješajte prvo suhe sastojke. 6 šalica brašna, 2 žličice suhog kvasca i šećera te 1 žličicu soli.

Zatim dodajte 4 cijela jaja, 4 šalice svježeg ali prethodnog blanširanog i nasjeckanog špinata, feta sir nasjeckani na kockice i nasjeckane te ocijeđenje suhe rajčice.

Uz dodatak 2,5 šalice vode dobro umijesite mokro tijesto s kojim možete napuniti željeni kalup. Ja sam dio tijesta stavio u kalup za kruh a ostatak u kalupe za muffine.

Osobno mi je pogača bila bolja iz kalupa za kruh jer imala manje kore a više ovog središnjeg sočnijeg dijela koji se izgubio u muffin verziji recepta :).

Pecite pogaču na 185 stupnjeva dok ne bude gotova. Ovisno o kalupu i debljini to može značajno varirati pa ne mogu reći okvirno vrijeme.

Uz pogaču možete dodati slane srdelice ili pršut.

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

Objavljeno 30.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija