Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina u začinima i vinu

piletina začini

Piletina može zapravo biti prilično zanimljiva ako je "okupamo" u zanimljive začine. To je, osim količine proteina koje sadrži, i njezina velika dodatna prednost: okus je blag pa njome lako zavladaju različite druge arome. 

Evo jedne ideje kako, primjerice uz mahune, ili bilo koje drugo povrće, pripremiti pileće filete. 

Sastojci: 

  • 1 čajna žličica slatke začinske paprike
  • 1 čajna žličica curryja
  • 4 pileća fileta
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žlica bosiljka
  • 1 žlica peršina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

U manjoj posudi pomiješajte začinsku papriku i curry. Mješavinom namažite pileća prsa sa svih strana. Potom posolite, po želji. 

Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa meso ispecite sa svake strane po 1-2 minute. Kad je meso gotovo stavite ga na tanjur, na tavu stavite još malo maslinovog ulja, dodajte bosiljak i peršin pa dodajte vino i pustite da se dinsta dok polovica ne ispari. Kad je gotovo prelijte preko mesa i dodajte povrće po želji. 

Objavljeno 13.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija