Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina u prokulicama s tjesteninom

piletina tjestenina 

Donosim vam ideju za jednostavan i ukusan ručak koji ima nizak udio masti, a energiju vam donose ugljikohidrati iz tjestenine. Proteini iz piletine su gotovo “must” kad govorimo o zdravoj prehrani, to valjda i vrapci na granama znaju.

Evo recepta (za 2 osobe):

  • 400 g pilećih prsa
  • 100 g tjestenine
  • 200 g prokulica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 glavice luka
  • sol, papar, chilly
  • 1 žlica cijeđenog limuna
  • 2 žličice ribanog parmezana

Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja. Piletinu narežite na kockice i začinite. Pecite piletinu tako da dobije zlatnu boju sa svih strana, ali pazite da se ne prepuce i isuši. Kad je meso gotovo, izvadite iz tave i ostavite da se malo ohladi.

Na istoj tavi zagrijte ostatak maslinovog i zagrijte pa stavite na sitno narezan luk i uz miješanje pirjajte dok se ne zacakli. Dodajte češnjak, prokulice i toliko vode da se prokulice ukuhaju. Gotove su za 5-6 minuta.

Potom u prokulice dodajte piletinu, limunov sok i začine, promiješajte i ostavite sa strane.

Dok se prokulice kuhaju, u odvojenoj posudi skuhajte tjesteninu, prema uputama na pakiranju. Procijedite in a kraju dodajte piletini s prokulicama. Sve dobro promiješajte i navalite ;)

Objavljeno 01.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija