Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina s palentom (ali ne bilo kakva)

Kako sam pisala jučer u blogu, za vikend sam se malo igrala u kuhinji pa sam miješala okuse, a neke uobičajene namirnice pripremala na malo neobične načine. Glavno jelo u subotu za ručak je bila piletina u naranči i grilana palenta. Iako možda zvuči komplicirano ili čudno, zapravo je brzo gotovo, jednostavno i jako fino. (Potvrdila Frau Rohr!)

Sastojci za recept (za 2 osobe): 

  • 300 g pilećih prsa
  • 2 naranče
  • 60 g palente
  • začini po želji: peršin, sol, papar

Piletinu sam narezala na kockice. Naranče sam ogulila i ubacila u blender (da, cijele) i zblendala do skroz jednolične kaše. Uzela sam onu vrećicu za pečenje (koja je otkriće svih otkrića!) i u nju stavila piletinu i naranče. Zatvorila sam je prema uputama i stavila na protvan pa u pećnicu na 180 stupnjeva, na nekih pola sata. 

U to vrijeme sam skuhala palentu (onu instant koja je gotova za 3 minute), u koju sam tijekom kuhanja dodala malo peršina. Kad je gotova, raširila sam je na jednu okruglu tacnu (može poslužiti bilo što ravno) i ostavila da se hladi. Kad se ohladila i stvrdnula, narezala sam na trokutiće i samo prepekla na gril tavi da se napravi korica. 

Sve zajedno je jako brzo gotovo i jednostavno je. 

Rezultat: piletina ostane sočna, a naranča joj da super aromu. Palenta je hrskava i ja je takvu jako volim. Probajte pa javite. 

Objavljeno 06.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija