Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina s karameliziranim jabukama

piletina jabuke

Kaže mi maloprije kolega: "Mislim da ću i ja na dijetu malo, da kao Zorro živim na piletini i uskraćujem se za sve fine namirnice!" Naravno, iz ove provokacije se razvila cijela rasprava koja je okončana time da bi on meni platio da mu pripremam obroke ;) 

No, kad smo već kod "dosadne piletine", evo jednog recepta čiji je produkt sve samo ne dosadan. Piletina s karameliziranim jabukama je prava zabava za nepce, a priprema je jednostavna pa se u nju mogu upustiti i potpuni početnici u kuhinji. 

Sastojci: 

  • 500 g pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml jabučnog octa
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice maslaca
  • 2 srednje velike jabuke
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica limunovog soka
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • malo svježe kadulje
  • 1 glavica luka
  • sol, papar

Jabuke narežite na ploškice. U veću tavu stavite ulje i na sitno narezan luk, pa dinstajte dok se luk lagani ne karamelizira, ali uz stalno miješanje. Dodajte piletinu narezanu na trakice, posolite i popaprite pa dinstajte 4-5 minuta, uz stalno miješanje. Piletina će nakon toga biti gotovo dovoljno pečena. Dodajte češnjak na sitno narezan i uz stalno miješanje, dinstajte oko minute, dok se češnjak ne zacakli. 

U drugoj posudi zagrijte jabučni ocat, dodajte senf i miješajte dok se ne ujednači. Potom smjesu prelijte preko piletine i ostavite da se krčka, oko 10 minuta, dok piletina ne bude potpuno gotova. Dok se piletina dovršava, pripremit ćete jabuke. Po potrebi dodajte još začina. 

U drugoj posudi zagrijte maslac dok se ne otopi. Dodajte jabuke, šećer, cimet, limunov sok i promiješajte pa ostavite da se krčka 5-7 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Miješajte redovito, da se ne zalijepi. 

Na tanjur stavite piletinu i jabuke, pa pospite na sitno nasjeckanom svježom kaduljom. Ovaj obrok je najbolje jesti odmah, čim je gotovo jer će jabuke biti najsočnije. 

Dakle, tko kaže da je piletina baš toliko dosadna? ;)

Objavljeno 02.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija