Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pileće okruglice na proteinskom celeru

okruglice kelj

Često radim različite vrste burgera, od onih s puretinom, onih punjenih avokadom do burgera s tunom, a onda sam prije par dana naišla na recept za pileće burgere s celerom. Korijen celera nemam baš naviku jesti (osim u maminoj juhi), pa mi se recept učinio baš zanimljivim i morala sam ga probati. Iako u originalni recept idu krušne mrvice, ja sam ih zamijenila usitnjenim zobenim pahuljicama. 

Priprema je zapravo jako jednostavna i sve je brzo gotovo. Evo koji sastojci idu u ovaj zdravi recept: 

  • 150 g mljevene piletine
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 g korijena celera
  • 2 lista celera
  • pola šake svježeg peršina
  • 1 žlica nemasnog svježeg sira
  • 1/2 žlice aceta balsamica
  • 1 žlica zobenih pahuljica
  • sol, papar po želji

Kelju odstranite tvrdi dio i listove narežite na kockice. Celer ogulite pa također narežite na kockice. Češnjak očistite i nasjeckajte njega i peršin na što sitnije. Celer stavite kuhati, dok se ne skuha (ali ne treba biti prekuhan).

Dok se celer kuha, u posudi pomiješajte mljevenu piletinu, češnjak i polovicu peršina. Zobene pauhljice usitnite u mlincu za kavu, ali ne skroz pa ih pomiješajte sa smjesom. Među dlanovima oblikujte okruglice željene veličine. Zagrijte tavu i stavite okruglice da se peku. Okrećite ih tako da se speku sa svih strana. 

Kad su okruglice pri kraju, dodajte im narezani kelj, aceto balsamico i 100 ml vode. Kuhajte smjesu 8-10 minuta. Kad je kelj gotov, a voda isparila, sklonite s ploče.

Dobro procijedite celer i stavite u posudu. Dodajte mu svježi sir, začine i sol i papar pa vilicom stisnite dok ne dobijete smjesu željene teksture.

Na tanjur stavite celer, preko njega okruglice s keljom i po vrhu pospite preostalim peršinom.  

Ovo je jako fino i ima sastojke koje rijetko pripremamo, a zapravo su jako fini i cjenovno prihvatljivi. Dobar tek!

Objavljeno 24.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija